caladan_race

Caladan

Rasa koja je naselila Caladoniju 2000 godina prije osnutka carstva. To je ponosan, snažan narod, dugovječan i hladan. Stoljeća ratovanja(međusobno, ptrotiv divova, trolova, divljih naroda Prstenšume) kod njih su izgradili jaku martial tradiciju. Majstori metalurzi, Caladonci su također bili prvi od ljudskih rasa koji su otkrili umijeće kovanja čelika. Njihov Cold Iron, nazvan tako po metodi hlađenja novoiskovanih mačeva u snijegu, poslužio im je u njihovim sukobima s neprijateljski nastrojenim viliskim bićima prstenšume.
Prije petsto godina, Caladonce južno od Prstenšume ujedinio je prvi Kralj Caladonije Antonin Pobožni uz pomoć saveznika s Juga prigrlivši vjeru u Trijatu i osnovavši Prvu dinastiju. Vladajući iz Saradona, Antonin je uveo Caladonsko kraljevsto, koje je tad obuhvaćalo priobalne gradove Sjevernoga kontinenta, u Zlatno doba istraživanja i nauke.

Njegovi sin Lorimer Pomorac, koji je bio prvi Caladonac koji je stupio nogom na Južni kontinent, osnivajući Terra Peregrina, savez Caladonskih kolonija i samostalnih gradova, te njegova unuka Ovidia Nemilosrdna, koja je protjerala plemena trolova nazad u planine, osnovali su temelje suvremene Caladonske civilizacije.

Gradovi uz obalu Caladonije bogatili su se ubrzanim tempom. Zbog Zmajevog Daha, tople morske struje koja teče uz južnu obalu zemlje, procvjetala je poljoprivreda, trgovina s Maeglinskim otočjem, Patuljačkim zemljama na Istoku Eyrea i sa Hisitrijanskim Gradovima-Državama

Caladonci su i prva rasa koja je došla u dodir s Eladrinima, koji su se uz pratnju neobične nebeske pojave nazvane Lumina Arctica pojavili u Caladoniji u vrijeme vladavine Kralja Prosperasa Gramzivog, nećaka kraljice ovidije i zadnjeg kralja caladonske dinastije. Nakon njegove smrti, caladonski prinčevi zaratili su jedni protiv drugih, žitelji sjevera odali su se barbarstvu, a napuštena sela i gradove uzeli su Eladrini pod svoje.

Kaos je vladao zemljom dvjesto godina sve dok Konstantin Aleksandar, nije ognjem i mačem pokorio neposlušne prinčeve primorja, poslao izaslanstva barbarima sjevera te potpisao mir s divovima. Kasnije će Kralj Aleksandar postati Carem te biti štovan kao zaštitnik Caladonije i cijeloga carstva.

Danas, Caladonci uživaju ugled majstora pomoraca, snažnih ratnika te vrhunskih kovača. Dio se drži starih plemenskih običaja po kojima su živjeli u negostoljubivim tundrama sjevernog kontinenta, a dio je prihvatio ulogu medijatora između zemalja Juga, dijeleći svoje znanje i vještinu u borbi sa svima koje su spremni nazvati prijateljima.

Statistički: +2 Con, extra feat, Cold resistance 3, +2 na craft(metalworking), profession(sailor) i imuni na magical sleep i magical paralysis
Automatski jezici: Imperial(north), Giant

caladan_race

Kampanja1 alexwitold