bruneiian_race

Bruneiian

Oholi, puni sebe, nasilni, staromodni. Ali sa druge strane hrabri, plemeniti, časni, radišni. Sve su to epiteti kojima druge rase opisuju Bruneiijce. Stara nacija kojom su vladali sitni Baruni-Pljačkaši, wendellski prinčevi, janaruški overlordovi, slavni kraljevi i, zadnjih 150 godina, samostalni kneževi okupljeni u Dumu, sabor plemića kojim predjseda MarkKnez, najstariji i najmudriji među njima.

Bruneiian lands and cities

Bruneii su ukinuli feudalni poredak prije 60 godina, što pod pritiskom Caladonskog Cara(kojem su MarkKnezovi zakleti saveznici), što pod utjecajem Arajanskog Saveza, organizacije nastale u močvarama delte rijeke Vashar koja je povela potlačene kmetove protiv njihovih seniora. Bruneiici su narod razapet između tradicije i inovacije. U jednu ruku Vitezovi Željeznog Zmaja, ceh Alkemičara i Crkva Lorane, boginje časti i mudrosti još uvijek uživa golem ugled i među Bruneiijcima i među strancima. S druge strane, Slobodnjaci koji nisu više vezani za feudalčevu zemlju naseljavaju cijeli Eyre i osnivaju kolonije daleko od matične zemlje, Abraxasovi štovatelji odlaze u patuljačke gradove i vraćaju se sa neobičnim pričama i još neobičnijom tehnologijom, a osiromašeni plemići krstare zemljom u potrazi za slavom, novcem te sudbinom.

Lubin port market

Bruneiijci od svih rasa možda najviše razumiju vilin-svijet. Bruneiijski plemići i knezovi cijene plemenitost Nimfi, predanost Drijada te vještinu u borbi Killorena dok običan puk često veliča satire i faunove – njihova bezbrižnost, jednostavnost i vjera u osobnu slobodu tema je mnogih narodnih priča bruneiijskih seljana i građana. Iz te veze i vilin-svijet i Bruneiijci učili su jedni od drugih tako da nije rijetkost naići na Bruneiijca koji voli zagonetke, gaji ljubav prema stablima, koji je uvijek dotjeran i čist, bez obzira na stalež ili prilike, koji govori melodioznom intonacijom i koristi riječi iz vilinskog i tako redom.

statisticki – extra feat, +1 skill point per level, Destined for greatness – if a Bruneiian should recieve damage that would otherwise send her below 0 hp, the damage is halved. If the remaining damage is enough to incapacitate the Bruneiian, resolve that damage normally. +2 on diplomacy and swim checks. Proficiencies: handaxe, lance, saber
Automatski jezici: Bruneiijski, Imperialni(south)

bruneiian_race

Kampanja1 alexwitold